HERO mukana Lukuviikolla 5. – 11.4.2021: Lukutaito on kansalaistaito

Uutinen

Jos haluat kuunnella tekstin pitää sinun sallia evästeet, voit muuttaa hyväksyntääsi täältä.

Valtakunnallista Lukuviikkoa vietetään huhtikuussa 5. – 11.4. teemalla: Lukutaito on kansalaistaito.

Lukuviikko on lukutaidon teemaviikko, jonka tavoitteena on nostaa esiin ajankohtaisia kysymyksiä lukemisen ja lukutaidon ympäriltä. Lukuviikko tarjoaa ammattilaisille ja suurelle yleisölle lukemiseen ja lukutaitoon innostavia sisältöjä ja yllättäviä näkökulmia.

HERO on mukana Lukuviikolla seuraavasti:

  • DigiLukiseula järjestetään 7.4. klo 9.00 – 12.00. DigiLukiseula on digitaalinen seulontamenetelmä lukemisen ja kirjoittamisen taitojen arviointiin nuorille ja aikuisille. Testillä voi saada alustavan ja suuntaa-antavan tiedon siitä, onko kyseessä lukivaikeus vai ei. Testistä saa palautteen. Maksullinen 25€ (HEROn jäsenille maksuton). Edellyttää ilmoittautumista. Lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet löydät tästä linkistä -> 

 

  • 8.4. klo 16.00 – 17.15 Webinaari: Oikeinkirjoituksen arviointi ja tuki. Tilaisuuden aiheena on Oikeinkirjoituksen arviointi ja tuki. Luennoitsijana toimii Pirjo Laatikainen, erityisopettaja ja tietokirjailija. Maksuton webinaari, edellyttää ilmoittautumista. Lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet tästä linkistä ->

 

  • 9.4. Lukuviikon lorupiiri eskarilaisille. Tule kuuntelemaan vanhan kansan loruja eskariryhmäsi kanssa, tunnin ajan järjestetyllä etätoiminnalla Zoomin kautta. Loruihin sisältyy toiminnallisia tehtäviä mm. piirtäen. Lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet tästä linkistä ->

 

Lisätietoja Lukuviikosta tästä linkistä ->