Kuka HEROn Lukukummiksi 2022?

Uutinen

Jos haluat kuunnella tekstin pitää sinun sallia evästeet, voit muuttaa hyväksyntääsi täältä.

Ensimmäinen HEROn Lukukummi julkistettiin Educa-messuilla 2020 ja Lukukummiksi valikoitui mediasta tuttu Kaj Kunnas. Kaj Kunnas on radiosta ja televisiosta tuttu ääni, ahkera lukija itse ja sopi innostavalla asenteellaan Lukukummiksi. Vuonna 2021 Lukukummia ei valittu koronatilanteen vuoksi. HERO osallistuu jälleen alkuvuodesta 2022 Educa-messuille, joten on uuden Lukukummin valinnan aika.

Mikä on Lukukummi?

HEROn Lukukummi on kunnianimitys julkisuuden henkilölle, joka omalla innostavalla asenteellaan tai työllään edistää ja tukee lukemista.  HEROn Lukukummi toimii hyväntekeväisyyspohjalta kunniatehtävässään.

Kuka voi olla HEROn Lukukummi?

HEROn Lukukummi on joku julkisuudesta tuttu henkilö, joka on valittu tehtävään määritellyn prosessin kautta. HEROlle sopivaa Lukukummia voivat ehdottaa HEROn jäsenet.

Ketkä voivat ehdottaa Lukukummia?

HEROn jäsenet saavat mahdollisuuden vaikuttaa toimintaamme ja voivat ehdottaa sopivaa Lukukummia 30.11.2021 asti.  Lukukummin ehdotuksen voi jättää Jäsenkyselyn yhteydessä olevalla lomakkeella ja Jäsenkysely lähetetään automaattisesti niille, kenen sähköpostiosoite löytyy jäsenrekisteristämme. Mikäli et ole saanut Jäsenkyselyä sähköpostiisi, katso lisätietoja täältä: Tärkeää tietoa HEROn jäsenille

Miten Lukukummi valitaan?

HEROn jäsenten ehdotusten pohjalta kootaan ehdokaslista. Mikäli ehdokkaita on liian vähän tai ehdokkaat eivät täytä HEROn raadin mielestä annettuja kriteereitä, toiminnanjohtaja täydentää ja kokoaa HEROn henkilökunnan kanssa ehdokaslistan.

Lukummin valitsee raati. Raati muodostuu toiminnanjohtajan koolle kutsumista työn ja aseman puolesta tehtävään sopivista henkilöista. Raadin kokoonpano julkaistaan HEROn nettisivuilla. Raati päättää Lukukummin valinnasta tammikuun 2022 aikana.

Missä Lukukummi julkistetaan?

HEROn Lukukummin julkistus tapahtuu Educa-messuilla lauantaina 29.1.2022 klo 13.45, messujen Open Lounge -ohjelmalavalla.  Lukummin valinnasta tiedotetaan myös kaikissa HEROn omissa kanavissa.

Mitä Lukukummi tekee 2022?

HEROn Lukukummin kanssa sovitaan vuoden tehtävät ja niistä ilmoitetaan erikseen. HEROn Lukukummi osallistuu ainakin yhteen HEROn järjestämään tapahtumaan, joka voi olla live-tapahtuma, virtuaalitapahtuma tai hybriditapahtuma.

 

Lisätiedot:

Toiminnnanjohtaja Suvi-Päivikki Hiipakka

suvi.hiipakka@lukihero.fi

Helsingin seudun erilaiset oppijat ry (HERO)

 

Muutokset mahdollisia. Tiedotamme muutoksista omissa kanavissamme.