HEROn jäsen: vaikuta toimintaamme – anna palautetta, kerro ideasi vuodelle 2023 ja ehdota Lukukummia!

Uutinen

Jos haluat kuunnella tekstin pitää sinun sallia evästeet, voit muuttaa hyväksyntääsi täältä.

HEROn jäsenillä on tilaisuus vaikuttaa ja ehdottaa sopivaa Lukukummia vuodelle 2023!

Mikä on Lukukummi?

HEROn Lukukummi on kunnianimitys julkisuuden henkilölle, joka omalla innostavalla asenteellaan tai työllään edistää ja tukee lukemista.  HEROn Lukukummi toimii hyväntekeväisyyspohjalta kunniatehtävässään.

Kuka voi olla HEROn Lukukummi?

HEROn Lukukummi on joku julkisuudesta tuttu henkilö, joka on valittu tehtävään ehdotusten ja raadin valinnan perusteella. Vuoden 2022 Lukukummina toimii professori ja aivotutkija Minna Huotilainen. Vuoden 2020 Lukukummina toimi mediasta tuttu Kaj Kunnas.

Ketkä voivat ehdottaa Lukukummia?

HEROn jäsenet saavat mahdollisuuden vaikuttaa toimintaamme ja voivat ehdottaa sopivaa Lukukummia 8.11.2022 asti.  Lukukummin ehdotuksen voi jättää Jäsenkyselyn yhteydessä olevalla lomakkeella ja Jäsenkysely lähetetään automaattisesti niille, kenen sähköpostiosoite löytyy jäsenrekisteristämme. Mikäli et ole saanut Jäsenkyselyä sähköpostiisi, voit olla yhteydessä järjestökoordinaattori Marika Sipilään: marika.sipila@lukihero.fi tai puhelimitse ma-to (klo 10-15) 050 5276 977.

Jäsenkyselyyn osallistuneiden kesken arvotaan yksi (1) noin 38 € arvoinen leffalippu-paketti. Paketti sisältää Finnkinon leffaliput 2 hengelle ( 2 kpl á 19 euron arvoisia e-leffalippuja). Jäsenkysely, palaute ja ehdotus Lukukummiksi_arvontasäännöt_2022

Miten Lukukummi valitaan?

HEROn jäsenten ehdotusten pohjalta kootaan ehdokaslista. Mikäli ehdokkaita on liian vähän tai ehdokkaat eivät täytä HEROn raadin mielestä annettuja kriteereitä, toiminnanjohtaja täydentää ja kokoaa HEROn henkilökunnan kanssa ehdokaslistan.

Lukummin valitsee raati. Raati muodostuu toiminnanjohtajan koolle kutsumista työn ja aseman puolesta tehtävään sopivista henkilöistä. Raadin kokoonpano julkaistaan HEROn nettisivuilla. Raati päättää Lukukummin valinnasta tammikuun 2023 aikana.

Missä Lukukummi julkistetaan?

HEROn Lukukummin julkistus tapahtuu Educa-messuilla lauantaina 28.1.2023 klo 13.45 – 14.15, messujen Open Lounge -ohjelmalavalla.  Lukukummin valinnasta tiedotetaan myös kaikissa HEROn omissa kanavissa.

Mitä Lukukummi tekee 2023?

HEROn Lukukummin kanssa sovitaan vuoden tehtävät ja niistä ilmoitetaan erikseen. HEROn Lukukummi osallistuu ainakin yhteen HEROn järjestämään tapahtumaan, joka voi olla live-tapahtuma, virtuaalitapahtuma tai hybriditapahtuma.

 

Tietoa aikaisemmista Lukukummeista

HEROn vuoden 2022 Lukukummina toimii professori ja aivotutkija Minna Huotilainen. Vuoden 2020 Lukukummina toimi mediasta tuttu Kaj Kunnas.

Lukukummi 2022 Minna Huotilaisen valitsi raati, johon kuuluvat Dateron toiminnanjohtaja Sonja Haga-Erickson, kansanedustaja Paula Risikko, HEROn Lukukummi 2020 ja mediasta tuttu Kaj Kunnas, terveydenhuollon asiantuntija ja tietokirjailija Minna Eväsoja ja HEROn toiminnanjohtaja Suvi-Päivikki Hiipakka.

Lukukummin julkistamistilaisuus on katsottavissa kokonaisuudessaan tallenteena HEROn YouTube-kanavalla oheisesta linkistä: HEROn Lukukummi 2022 julkistamistilaisuus 

Tilaisuudessa keskusteltiin myös aiheesta Lukurauha. Lukeminen voi olla sinulle kehon turvapaikka ja tapa rauhoittua. Jotta lukemisesta tulee rauhoittumisen tapa, on sitä tehtävä paljon ja löydettävä itselle mieluisa tapa lukea.  Lisäksi tässä epävarmassa maailmantilanteessa on hyvä löytää tapoja, jotka edesauttavat stressin vähentymistä. Löydät videon tästä: Lukurauha – HEROn Lukukummi 2022 Minna Huotilainen 

Kuvassa Lukukummi 2022 professori ja aivotutkija Minna Huotilainen ja HEROn toiminnanjohtaja Suvi-Päivikki Hiipakka (oikealla)