Jos haluat kuunnella tekstin pitää sinun sallia evästeet, voit muuttaa hyväksyntääsi täältä.

Tapahtuman kuvaus

DIGILUKISEULA

Keskiviikkona 10.5. klo 17:00 (-19:00)

Kohderyhmä

15 vuotta täyttäneet nuoret ja aikuiset, joiden äidinkieli on suomi.

Mikä on lukiseula?

Lukiseulassa käytetään Niilo Mäki Instituutissa kehitettyä DigiLukiseulaa. DigiLukiseula on digitaalinen seulontamenetelmä lukemisen ja kirjoittamisen taitojen arviointiin. Arviointimenetelmä on suunnattu yli 15-vuotiaille ja se koostuu kahdesta lukemisen tehtävästä, kahdesta oikeinkirjoittamisen tehtävästä ja luetun ymmärtämisen tehtävästä. Menetelmään sisältyy myös Opintoihin liittyvä kysely. Kyseessä on seulontaväline, jolla pyritään tunnistamaan ne opiskelijat, joiden luku- ja kirjoitustaitoa on syytä arvioida tarkemmin.

Testillä voi saada alustavan ja suuntaa-antavan tiedon siitä, onko kyseessä lukivaikeus vai ei. Testistä saa suullisen palautteen.

Huom. Palaute ei ole lukilausunto eikä sitä voi käyttää virallisena lukitodistuksena.

Seula tehdään etänä kotoa käsin omalla tietokoneella. Tarvitset seulaa varten tietokoneen, nettiyhteyden, ulkoisen hiiren sekä kuulokkeet. Saat linkin, ohjeet ja tunnuksen seulaan sähköpostiisi.

Hinta: 30 euroa, Heron jäsenille 15 euroa. Lasku lähetetään sähköpostiisi. Mikäli laskua ei ole maksettu, et voi saada tuloksiasi.

Viimeinen ilmoittautumispäivä: keskiviikkona 10.5. klo 12 menessä,  Ilmoittautuminen tämän sivun linkin kautta.

Peruutusehdot: ilmoita meille välittömästi, jos et voi osallistua ja haluat perua. Lähetetyn laskun umpeuduttua ja seulanteon päivänä, ei voi enää perua.

Lisätiedot: Satu Hirvonen, 040 7291 423, satu.hirvonen@lukihero.fi