Tapahtuman kuvaus

DIGILUKISEULA

Maksuton jäsenille ja sinulle sopivana ajankohtana toteutettava digilukiseula.                           29.11. alkaen: saat tunnukset tammikuussa, jos ilmoittaudut mukaan. 

Kohderyhmä

15 vuotta täyttäneet nuoret ja aikuiset, joiden äidinkieli on suomi.

Mikä on lukiseula?

Lukiseulassa käytetään Niilo Mäki Instituutissa kehitettyä DigiLukiseulaa. DigiLukiseula on digitaalinen seulontamenetelmä lukemisen ja kirjoittamisen taitojen arviointiin. Arviointimenetelmä on suunnattu yli 15-vuotiaille ja se koostuu kahdesta lukemisen tehtävästä, kahdesta oikeinkirjoittamisen tehtävästä ja luetun ymmärtämisen tehtävästä. Menetelmään sisältyy myös Opintoihin liittyvä kysely. Kyseessä on seulontaväline, jolla pyritään tunnistamaan ne opiskelijat, joiden luku- ja kirjoitustaitoa on syytä arvioida tarkemmin.

Testillä voi saada alustavan ja suuntaa-antavan tiedon siitä, onko kyseessä lukivaikeus vai ei. Testistä saa suullisen palautteen.

Huom. Palaute ei ole lukilausunto eikä sitä voi käyttää virallisena lukitodistuksena.

Seula tehdään etänä kotoa käsin omalla tietokoneella. Tarvitset seulaa varten tietokoneen, nettiyhteyden, ulkoisen hiiren sekä kuulokkeet. Saat linkin ja tunnuksen seulaan sähköpostiisi.

Hinta: maksuton jäsenille (oltava ilmoittautumisen yhteydessä jäsen ja lasku pitää olla maksettu), ei-jäsenet 25 euroa ja lasku lähetetään sähköpostiin. Kun lasku on maksettu, saat seulan tunnukset itsellesi sähköpostitse.

Digilukiseulan voi tehdä loka-marraskuun aikana 2021, omalla ajalla. 29.11. alkaen: saat tunnukset tammikuussa!

Ilmoittautuminen: tämän nettisivun ilmoittaudu-linkin kautta. Tunnukset ja palaute on mahdollista saada seuraavaksi tammikuussa 2022!!

Lisätiedot: mari.haapaniemi@lukihero.fi 050 50 96 548

Tulevat tapaamiset

Ei tulevia tapahtumia