Jos haluat kuunnella tekstin pitää sinun sallia evästeet, voit muuttaa hyväksyntääsi täältä.

Tapahtuman kuvaus

DigiLukiseula nuorille ja aikuisille

Digitaalinen luku- ja kirjoitustaidon arviointimenetelmä nuorille ja aikuisille

 

Kohderyhmä

15 vuotta täyttäneet nuoret ja aikuiset, joiden äidinkieli on suomi.

Mikä on lukiseula?

DigiLukiseula on seulontatesti, joka on tarkoitettu yli 15-vuotiaiden nuorten ja aikuisten perusluku- ja kirjoitustaidon sekä luetun ymmärtämisen arviointiin.

DigiLukiseula on kehitetty Niilo Mäki Instituutissa. Se sisältää kaksi teknisen lukutaidon tehtävää, kaksi oikeinkirjoituksen tehtävää ja luetun ymmärtämisen tehtävän. Menetelmään sisältyy myös opintoihin liittyvä kysely.

Kyseessä on seulontaväline, jolla pyritään tunnistamaan ne opiskelijat, joiden luku- ja kirjoitustaitoa on syytä arvioida tarkemmin.

Saat seulan tulokset sähköpostitse kahden viikon sisällä testistä. Huom. lukiseula antaa tietoa lisäselvittelyn ja tuen tarpeesta, palaute ei ole lukitodistus.

Seula tehdään etänä kotoa käsin omalla tietokoneella. Tarvitset seulaa varten tietokoneen, nettiyhteyden, ulkoisen hiiren sekä kuulokkeet. Saat linkin, ohjeet ja tunnuksen seulaan sähköpostiisi.

Hinta 30 euroa. Lasku lähetetään sähköpostiisi.

Päivämäärät: 20.9. / 11.10. /15.11.

Ilmoittautuminen Ilmoittaudu ilmoittautumislinkin kautta. Päivämäärä valitaan ilmoittautumisen yhteydessä. (Seulapäivänä ole yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse.)

Viimeinen ilmoittautumispäivä Ilmoittaudu viimeistään seulaa edeltävänä päivänä klo 12 mennessä.

Peruutusehdot Jos et pääse osallistumaan, peruuta ilmoittautumisesi viimeistään seulaa edeltävänä päivänä klo 12 mennessä sähköpostitse. Sairastapauksessa ole yhteydessä sähköpostitse tai puhelimitse.

Lisätiedot Mari Maklad, mari.maklad@lukihero.fi, 050 509 65 48

Tulevat tapaamiset

toistuva tapahtuma

Keskiviikko

11.10 17.00

Digilukiseula nuorille ja aikuisille

etänä
Lukiseula
toistuva tapahtuma

Keskiviikko

15.11 17.00

Digilukiseula nuorille ja aikuisille

etänä
Lukiseula