Tapahtuman kuvaus

Kohderyhmä

15 vuotta täyttäneet nuoret ja aikuiset, joiden äidinkieli on suomi

Mikä on lukiseula?

Lukiseulassa käytetään Niilo Mäki Instituutissa kehitettyä DigiLukiseulaa. DigiLukiseula on digitaalinen seulontamenetelmä lukemisen ja kirjoittamisen taitojen arviointiin. Arviointimenetelmä on suunnattu yli 15-vuotiaille ja se koostuu kahdesta lukemisen tehtävästä, kahdesta oikeinkirjoittamisen tehtävästä ja luetun ymmärtämisen tehtävästä. Menetelmään sisältyy myös Opintoihin liittyvä kysely. Kyseessä on seulontaväline, jolla pyritään tunnistamaan ne opiskelijat, joiden luku- ja kirjoitustaitoa on syytä arvioida tarkemmin.

Testillä voi saada alustavan ja suuntaa-antavan tiedon siitä, onko kyseessä lukivaikeus vai ei. Testistä saa kirjallisen palautteen. Tarvittaessa on mahdollisuus myös henkilökohtaiseen ohjauskeskusteluun testitulosten perusteella.

Huom. Palaute ei ole lukilausunto eikä sitä voi käyttää virallisena lukitodistuksena.

Testauspaikka Seula tehdään kotoa käsin omalla tietokoneella. Varmista, että käytössäsi on rauhallinen tila seulan ajaksi.

Tarvittavat laitteet Tarvitset seulan tekemiseen tietokoneen (jossa esim. Google Chrome -selain), toimivan nettiyhteyden, erillisen hiiren ja kuulokkeet.

Lisätiedot ja etätuki seulan aikana Satu Hirvonen puh. 040 7291 423 (myös WhatsApp), satu.hirvonen@lukihero.fi