Neuvonta

Asiakaspalvelu kesän aikana

Kesällä 14.6.-2.7. ma-pe klo 9-12 numerossa 040 5474 687

 

Heinäkuu ja elokuun alku: 

HEROn asiakaspalvelu palvelee heinäkuussa tiistaisin klo 10 – 14 sekä chatissa että puhelimitse.

Chatissa ja puhelimessa päivystää Vilhelmiina Jokinen.

Chat osoitteessa www.lukihero.fi 

viikko 27           ti 6.7. klo 10 – 14 chat ja puh: 050 521 3271

viikko 28           suljettu

viikko 29           ti 20.7. klo 10 – 14 chat ja puh: 050 521 3271

viikko 30           ti 27.7. klo 10 – 14 chat ja puh: 050 521 3271

viikko 31          ti 3.8. klo 10 – 14 chat ja puh: 050 521 3271

viikko 32           ti 10.8. klo 10 – 14 chat ja puh: 050 521 3271

Aukioloaikojen ulkopuolella voit jättää myös viestin chatiin, viesteihin pyritään vastaamaan kesällä 1-3 arkipäivän kuluessa.

Muutokset mahdollisia, päivitämme tiedot muutoksista nettisivuillemme.

 

 

Erityisopettajan puhelinpäivystys

Puhelinpäivystys tauolla 14.6.- 15.8.

Tiistaisin ja torstaisin klo 8–9 (poikkeuksena arkipyhät)

 

Chat-neuvonta

 • heinäkuussa tiistaisin klo 10 – 14 (ti 13.7. suljettu)

 

Lukiseula, lukitestaus ja matematikkatestaus 

 • Mitä eroa on lukiseulalla ja lukitestillä?
 • Lukiseula on seulontamenetelmä. Siitä saa kuitenkin suuntaa-antavan tiedon lukemisen ja kirjoittamisen taidoista. Lukiseula kartoittaa lukihäiriön mahdollisuutta, ja siitä saa palautetta, mutta siitä ei saa virallista lausuntoa. HEROn jäsenetuihin kuuluu maksuton lukiseula (arvo 25€). Lisätiedot jäsenyydestä ja jäseneksi liittymislomakkeen löydät tästä linkistä ->
 • HERO järjestää lukiseuloja: vuoden 2021 lukiseulojen aikataulu vielä varmistumatta. Päivitämme aikataulut nettisivuillemme. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: aija.lund@lukihero.fi tai tästä linkistä ->
 • Lukitesti on yksilöllinen ja virallinen lukemisen- ja kirjoittamisen vaikeuden laajuutta kartoittava testi. Testi voi auttaa ymmärtämään omaa oppimista ja oppimisvaikeuksia, ja sen jälkeen on mahdollista hakeutua lukiohjaukseen tai kuntoutukseen.
 • Erilaisten oppijoiden liiton sivuilta löydät koosteen luki- ja matematiikkatestauksesta yhteystietoineen. Pääset sivuille tästä linkistä ->

 

Tietoa..

Oppimisvaikeuksiselle

Huom! Tällä hetkellä kaikki palvelumme ovat poikkeuksellisesti etänä. Soita meille tai laita viestiä, niin katsotaan kuinka voimme auttaa. Pysykäähän terveinä!

Jos sinulla on oppimisvaikeus tai epäilet itselläsi oppimisvaikeutta, saat meiltä lukineuvontaa sekä ohjausta – puhelimitse tai sopimalla tapaamisen. Halutessasi voit osallistua myös vertaisryhmiin.

Jos epäilet itselläsi oppimisvaikeutta, voit osallistua lukiseulaan (hinta 25€, Heron jäsenille maksuton)  tai yksilölliseen lukitestiin (maksullinen).

HEROn Lukukahvila on avoinna maanantaisin, tiistaisin ja  torstaisin klo 14–16 ja keskiviikkoisin klo 16-18 (lukuun ottamatta arkipyhiä, aattoja ja loma-aikoja). Tule lukemaan yksin tai yhdessä! Voit valita luettavaksesi perinteisen paperikirjan, sähköisen kirjan tai äänikirjan. HUOM! Tällä hetkellä Lukukahvilamme palvelee etänä Teamsin tai Zoomin välityksellä. Lisätiedot: erityisopettaja Aija Lund, aija.lund@lukihero.fi

Oppimiseen liittyvät yleisötilaisuutemme ovat maksuttomia ja kaikille avoimia.

Tarjolla on myös erilaisia kursseja, jotka on suunnattu vähintään 15-vuotiaille henkilöille, joilla on lukivaikeus tai muita oppimisen haasteita. Ryhmät etenevät rauhallisesti ja ryhmäkoko on pieni. Kurssit järjestetään yhteistyössä Opintokeskus Siviksen tai Helsingin työväenopiston kanssa.

Oppimistaitoryhmät sekä KITE-kurssi on suunnattu 15-29-vuotiaille nuorille, joilla on oppimisen vaikeuksia tai haasteita sosiaalisessa vuorovaikutuksessa.

Oppimisvaikeuksisen lähimmäiselle

Lähimmäiselle

Jos läheiselläsi tai perheenjäsenelläsi on oppimisvaikeuksia tai epäilet olevan oppimisvaikeuksia, ota yhteyttä neuvontaamme, mikäli et löydä sivuiltamme esimerkiksi sopivia toimintoja tilanteeseenne. HERO  järjestää esim.

 •  koulutuksia ja maksuttomia yleisötilaisuuksia
 •  kursseja ja harrastetoimintaa oppimisvaikeuksisille
 •  vertaistoimintaa
 •  lukiseuloja n. 1 kerran kuukaudessa
 •  lukukahvilatoimintaa
 •  nuorten toimintaa
 •  lukineuvontaa kirjastoissa ajanvarauksella

Neuvonta ja ohjaus auttaa puhelimitse, ota yhteyttä ja kysy:

Neuvontapuhelin ti- to klo 14 – 16

(09) 6869 3500

 

Erityisopettajan neuvontapuhelin ti ja to klo 8 – 9

050 4060 580 / Aija Lund

Ammattilaiselle

 •  Pääkaupunkiseudun alakouluilla on mahdollisuus tulla pitämään oppituntiaan Heron malliluokkaan, jossa voi hyödyntää oppimisen apuvälineitä: pelejä ja Ipad-sovelluksia. Tällä hetkellä malliluokkatoimintaa voidaan järjestää vain etäyhteydellä.
 •  Ammattilaiset voivat myös soittaa erityisopettajan puhelinpäivystykseen ti ja to klo 8-9 (poikkeuksena arkipyhät, jolloin päivystystä ei ole) puh. 050 4060 580 (Aija Lund)
 •  Oppimiseen liittyvät yleisötilaisuutemme ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. Ammattilaisille suunnatuista koulutuksista löydät tarkemmat tiedot nettisivuiltamme.
 •  Helsinkiläisille kouluilla on mahdollista tilata Liito-hankkeen toiminnallinen esittelypiste johonkin koulun omaan tapahtumaan tai harrastuspäivään. Liito-hanke auttaa helsinkiläisiä lapsia ja nuoria löytämään itselleen harrastuksen. Tällä hetkellä Liito-hanke auttaa etänä. Yhteydenotot Vilhelmiina Jokinen, vilhelmiina.jokinen@lukihero.fi
 •  Yhteisöillä, esim. kouluilla on mahdollisuus liittyä HEROn yhteisöjäseneksi, jolloin voitte hyödyntää koulutuksellisia etuja kouluyhteisöllenne.