Neuvonta

Muutoksia: Vanha 09-alkuinen neuvontanumeromme ei ole enää käytössä. Tavoitat meidät kuitenkin monin tavoin.

Loppuvuosi 2021  ja vuoden vaihde

Joulukuussa palvelumme on pääasiassa HEROn toimintoihin liittyvää neuvontaa. HEROn erityisopettajan neuvonta on joulutauolla ja jatkaa vuoden vaihteen ja loppiaisen jälkeen. Tiedotamme neuvonta-ajoista tammikuun uutiskirjeessä.

HEROn live-chat on joulutauolla ja jatkaa tammikuussa loppiaisen jälkeen. Voit jättää kuitenkin viestin chatin ollessa suljettuna. Käsittelemme viestejä arkisin ja vastaamme sinulle muutaman päivän kuluessa 16.12. saakka ja loppiaisen jälkeen.

 

Erilaisten oppijoiden liiton tieto ja neuvonta, lisätiedot www.eoliitto.fi

 • Myös valtakunnallinen, Erilaisten oppijoiden liitto tarjoaa neuvontaa ja ohjausta.
 • Löydät liiton sivuilta mm. päivitetyt tiedot neuvontapuhelimen aukioloajoista

 

Lukiseulat ja luki- ja matematiikkatestaus

 • Mitä eroa on lukiseulalla ja lukitestillä?
 • Lukiseula on seulontamenetelmä. Siitä saa suuntaa-antavan tiedon lukemisen ja kirjoittamisen taidoista. Lukiseula kartoittaa lukihäiriön mahdollisuutta, ja siitä saa suullisen palautteen, mutta siitä ei saa virallista lausuntoa.
 • Lukitesti on yksilöllinen ja virallinen lukemisen- ja kirjoittamisen vaikeuden laajuutta kartoittava testi. Testi voi auttaa ymmärtämään omaa oppimista ja oppimisvaikeuksia. Testauksen jälkeen on mahdollista hakeutua lukiohjaukseen tai -kuntoutukseen.
 • HERO järjestää lukiseuloja. HEROn järjestämä lukiseula on HEROn jäsenille maksuton (ei-jäsenille 25€).  Lisätiedot jäsenyydestä ja jäseneksi liittymislomakkeen löydät tästä linkistä ->
 • Päivitämme seulojen aikataulut nettisivuillemme. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: HEROn Lukiseulat
 • Erilaisten oppijoiden liiton sivuilta löydät tietoa luki- ja matematiikkatestauksesta yhteystietoineen, Luki- ja matematiikkatestaus

 

HEROn toimintaan liittyvät asiat

HEROn henkilökunta vastaa sinulle eri toiminnoittain liittyviin kysymyksiin. Mikäli et tiedä, kenelle asiasi kuuluu, voit jättää kysymyksesi joko Chat-palvelumme kautta tai olla yhteydessä järjestökoordinaattori Marika Sipilään (yhteystiedot alla).

Suosittelemme yhteydenottoa sähköpostitse, puhelimitse vastaamme arkisin vaihtelevien työaikojen puitteissa.

Kurssi-, koulutus-, yleisötilaisuudet ja webinaarit, tilavuokraus:

 

Harrasteryhmät, vapaaehtois- ja vertaistoiminta, HERO-esittelyt:

 

Nuorten toiminta: KITE-kurssi, Kiinni Arkeen -kurssi, Vanu-kurssit, nuorten VERTSUT:

 

Lukiseulat, kirjastoyhteistyö, etä-Lukukahvila:

 

Jäsenasiat, Liito-hanke, työharjoittelupaikat / opinnäytetyöt, yhteistyöehdotukset ja/tai muut asiat:

 

Koko HEROn toiminta ja hallitustyöskentely

 

Muutokset mahdollisia, päivitämme tiedot muutoksista nettisivuillemme.

 

 

Tietoa..

Oppimisvaikeuksiselle

Huom! Tällä hetkellä kaikki palvelumme ovat poikkeuksellisesti etänä. Soita meille tai laita viestiä, niin katsotaan kuinka voimme auttaa. Pysykäähän terveinä!

Jos sinulla on oppimisvaikeus tai epäilet itselläsi oppimisvaikeutta, saat meiltä lukineuvontaa sekä ohjausta – puhelimitse tai sopimalla tapaamisen. Halutessasi voit osallistua myös vertaisryhmiin.

Jos epäilet itselläsi oppimisvaikeutta, voit osallistua lukiseulaan (hinta 25€, Heron jäsenille maksuton)  tai yksilölliseen lukitestiin (maksullinen).

HEROn Lukukahvila on avoinna maanantaisin, tiistaisin ja  torstaisin klo 14–16 ja keskiviikkoisin klo 16-18 (lukuun ottamatta arkipyhiä, aattoja ja loma-aikoja). Tule lukemaan yksin tai yhdessä! Voit valita luettavaksesi perinteisen paperikirjan, sähköisen kirjan tai äänikirjan. HUOM! Tällä hetkellä Lukukahvilamme palvelee etänä Teamsin tai Zoomin välityksellä. Lisätiedot: erityisopettaja Aija Lund, aija.lund@lukihero.fi

Oppimiseen liittyvät yleisötilaisuutemme ovat maksuttomia ja kaikille avoimia.

Tarjolla on myös erilaisia kursseja, jotka on suunnattu vähintään 15-vuotiaille henkilöille, joilla on lukivaikeus tai muita oppimisen haasteita. Ryhmät etenevät rauhallisesti ja ryhmäkoko on pieni. Kurssit järjestetään yhteistyössä Opintokeskus Siviksen tai Helsingin työväenopiston kanssa.

Oppimistaitoryhmät sekä KITE-kurssi on suunnattu 15-29-vuotiaille nuorille, joilla on oppimisen vaikeuksia tai haasteita sosiaalisessa vuorovaikutuksessa.

Oppimisvaikeuksisen lähimmäiselle

Lähimmäiselle

Jos läheiselläsi tai perheenjäsenelläsi on oppimisvaikeuksia tai epäilet olevan oppimisvaikeuksia, ota yhteyttä neuvontaamme, mikäli et löydä sivuiltamme esimerkiksi sopivia toimintoja tilanteeseenne. HERO  järjestää esim.

 •  koulutuksia ja maksuttomia yleisötilaisuuksia
 •  kursseja ja harrastetoimintaa oppimisvaikeuksisille
 •  vertaistoimintaa
 •  lukiseuloja n. 1 kerran kuukaudessa
 •  lukukahvilatoimintaa
 •  nuorten toimintaa
 •  lukineuvontaa kirjastoissa ajanvarauksella

 

Erityisopettajan neuvontapuhelin ti ja to klo 8 – 9

050 4060 580 / Aija Lund

Ammattilaiselle

 •  Pääkaupunkiseudun alakouluilla on mahdollisuus tulla pitämään oppituntiaan Heron malliluokkaan, jossa voi hyödyntää oppimisen apuvälineitä: pelejä ja Ipad-sovelluksia. Tällä hetkellä malliluokkatoimintaa voidaan järjestää vain etäyhteydellä.
 •  Ammattilaiset voivat myös soittaa erityisopettajan puhelinpäivystykseen ti ja to klo 8-9 (poikkeuksena arkipyhät, jolloin päivystystä ei ole) puh. 050 4060 580 (Aija Lund)
 •  Oppimiseen liittyvät yleisötilaisuutemme ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. Ammattilaisille suunnatuista koulutuksista löydät tarkemmat tiedot nettisivuiltamme.
 •  Helsinkiläisille kouluilla on mahdollista tilata Liito-hankkeen toiminnallinen esittelypiste johonkin koulun omaan tapahtumaan tai harrastuspäivään. Liito-hanke auttaa helsinkiläisiä lapsia ja nuoria löytämään itselleen harrastuksen. Tällä hetkellä Liito-hanke auttaa etänä. Yhteydenotot Vilhelmiina Jokinen, vilhelmiina.jokinen@lukihero.fi
 •  Yhteisöillä, esim. kouluilla on mahdollisuus liittyä HEROn yhteisöjäseneksi, jolloin voitte hyödyntää koulutuksellisia etuja kouluyhteisöllenne.