Neuvonta

Palveluneuvonta-puhelin

maanantai–keskiviikko klo 14-19. Poikkeuksena arkipyhät.

Hanna: 050 550 2252

Minna: 050 550 2236

 

Chat-neuvonta

 • Oppimisvaikeuksiin liittyvät kysymykset ja HEROn toimintaan liittyvät: maanantai-keskiviikko klo 14-19. Poikkeuksena arkipyhät.
 • Liito-hankkeen harrastusneuvonta: huhtikuussa torstaisin klo 14 – 16 (8.4., 15.4., 22.4. ja 29.4. ). Chatissa päivystää Liito-hankkeen Vilhelmiina. Kysy neuvoa harrastusasioissa tai vinkkejä korona-ajan arkiliikuntaan.

Neuvontapuhelin

Takaisinsoittopalvelu. Soitamme sinulle takaisin, poikkeuksena arkipyhät.

puh. (09) 6869 3500

 

Erityisopettajan puhelinpäivystys

Tiistaisin ja torstaisin klo 8–9 (poikkeuksena arkipyhät)

puh. 050 4060 580, Aija Lund

 

 

 

Tietoa..

Oppimisvaikeuksiselle

Huom! Tällä hetkellä kaikki palvelumme ovat poikkeuksellisesti etänä. Soita meille tai laita viestiä, niin katsotaan kuinka voimme auttaa. Pysykäähän terveinä!

Jos sinulla on oppimisvaikeus tai epäilet itselläsi oppimisvaikeutta, saat meiltä lukineuvontaa sekä ohjausta – puhelimitse tai sopimalla tapaamisen. Halutessasi voit osallistua myös vertaisryhmiin.

Jos epäilet itselläsi oppimisvaikeutta, voit osallistua lukiseulaan (hinta 25€, Heron jäsenille maksuton)  tai yksilölliseen lukitestiin (maksullinen).

HEROn Lukukahvila on avoinna maanantaisin, tiistaisin ja  torstaisin klo 14–16 ja keskiviikkoisin klo 16-18 (lukuun ottamatta arkipyhiä, aattoja ja loma-aikoja). Tule lukemaan yksin tai yhdessä! Voit valita luettavaksesi perinteisen paperikirjan, sähköisen kirjan tai äänikirjan. HUOM! Tällä hetkellä Lukukahvilamme palvelee etänä Teamsin tai Zoomin välityksellä. Lisätiedot: erityisopettaja Aija Lund, aija.lund@lukihero.fi

Oppimiseen liittyvät yleisötilaisuutemme ovat maksuttomia ja kaikille avoimia.

Tarjolla on myös erilaisia kursseja, jotka on suunnattu vähintään 15-vuotiaille henkilöille, joilla on lukivaikeus tai muita oppimisen haasteita. Ryhmät etenevät rauhallisesti ja ryhmäkoko on pieni. Kurssit järjestetään yhteistyössä Opintokeskus Siviksen tai Helsingin työväenopiston kanssa.

Oppimistaitoryhmät sekä KITE-kurssi on suunnattu 15-29-vuotiaille nuorille, joilla on oppimisen vaikeuksia tai haasteita sosiaalisessa vuorovaikutuksessa.

Oppimisvaikeuksisen lähimmäiselle

Lähimmäiselle

Jos läheiselläsi tai perheenjäsenelläsi on oppimisvaikeuksia tai epäilet olevan oppimisvaikeuksia, ota yhteyttä neuvontaamme, mikäli et löydä sivuiltamme esimerkiksi sopivia toimintoja tilanteeseenne. HERO  järjestää esim.

 •  koulutuksia ja maksuttomia yleisötilaisuuksia
 •  kursseja ja harrastetoimintaa oppimisvaikeuksisille
 •  vertaistoimintaa
 •  lukiseuloja n. 1 kerran kuukaudessa
 •  lukukahvilatoimintaa
 •  nuorten toimintaa
 •  lukineuvontaa kirjastoissa ajanvarauksella

Neuvonta ja ohjaus auttaa puhelimitse, ota yhteyttä ja kysy:

Neuvontapuhelin ti- to klo 14 – 16

(09) 6869 3500

 

Erityisopettajan neuvontapuhelin ti ja to klo 8 – 9

050 4060 580 / Aija Lund

Ammattilaiselle

 •  Pääkaupunkiseudun alakouluilla on mahdollisuus tulla pitämään oppituntiaan Heron malliluokkaan, jossa voi hyödyntää oppimisen apuvälineitä: pelejä ja Ipad-sovelluksia. Tällä hetkellä malliluokkatoimintaa voidaan järjestää vain etäyhteydellä.
 •  Ammattilaiset voivat myös soittaa erityisopettajan puhelinpäivystykseen ti ja to klo 8-9 (poikkeuksena arkipyhät, jolloin päivystystä ei ole) puh. 050 4060 580 (Aija Lund)
 •  Oppimiseen liittyvät yleisötilaisuutemme ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. Ammattilaisille suunnatuista koulutuksista löydät tarkemmat tiedot nettisivuiltamme.
 •  Helsinkiläisille kouluilla on mahdollista tilata Liito-hankkeen toiminnallinen esittelypiste johonkin koulun omaan tapahtumaan tai harrastuspäivään. Liito-hanke auttaa helsinkiläisiä lapsia ja nuoria löytämään itselleen harrastuksen. Tällä hetkellä Liito-hanke auttaa etänä. Yhteydenotot Vilhelmiina Jokinen, vilhelmiina.jokinen@lukihero.fi
 •  Yhteisöillä, esim. kouluilla on mahdollisuus liittyä HEROn yhteisöjäseneksi, jolloin voitte hyödyntää koulutuksellisia etuja kouluyhteisöllenne.