Lukukummi

HERO julkisti 30 v. juhlavuoden Lukukummin 2024 EDUCA-messuilla, joka on Inari Fernández. Inari on kirjailija, tarinankertoja, sisällöntuottaja, viestinnän ja somen ammattilainen sekä innokas lukemisen edistäjä, mm. #lukuvartin kehittäjä. Hän otti tehtävän ilolla vastaan. Odotamme innolla yhteistyötä Inari Fernándezin kanssa.

Helsingin seudun erilaiset oppijat ry (HERO) valitsee vuosittain Lukukummin, joka edistää ja tukee lukemista omalla innostavalla asenteellaan ja työllään. HEROn Lukukummi toimii hyväntekeväisyyspohjalta. Aikaisempina vuosina ovat tehtävässä toimineet urheilutoimittaja ja tietokirjailija Kaj Kunnas, aivotutkija ja professori Minna Huotilainen sekä psykologi, psykoterapeutti ja tietokirjailija Katja Myllyviita.

Kuvassa vasemmalla tuore HEROn Lukukummi 2024 Inari Fernández, keskellä viime vuoden Lukukummi Katja Myllyviita ja oikealla HEROn toiminnanjohtaja Suvi-Päivikki Hiipakka.

Mikä on Lukukummi?

HEROn Lukukummi on kunnianimitys julkisuuden henkilölle, joka omalla innostavalla asenteellaan tai työllään edistää ja tukee lukemista.  HEROn Lukukummi toimii hyväntekeväisyyspohjalta kunniatehtävässään.

Kuka voi olla HEROn Lukukummi?

HEROn Lukukummi on joku julkisuudesta tuttu henkilö, joka on valittu tehtävään ehdotusten ja raadin valinnan perusteella.

Aiemmat HEROn Lukukummit?

  • 2023 psykologi, psykoterapeutti ja tietokirjailija Katja Myllyviita
  • 2022 professori ja aivotutkija Minna Huotilainen
  • 2020 urheilutoimittaja ja tietokirjailija Kaj Kunnas

Ketkä voivat ehdottaa Lukukummia?

HEROn jäsenet saavat mahdollisuuden ehdottaa sopivaa Lukukummia vuosittain.

Miten Lukukummi valitaan?

HEROn jäsenten ehdotusten pohjalta kootaan ehdokaslista. Mikäli ehdokkaita on liian vähän tai ehdokkaat eivät täytä HEROn raadin mielestä annettuja kriteereitä, toiminnanjohtaja täydentää ja kokoaa HEROn henkilökunnan kanssa ehdokaslistan.

Lukummin valitsee raati. Raati muodostuu toiminnanjohtajan koolle kutsumista työn ja aseman puolesta tehtävään sopivista henkilöistä. Raadin kokoonpano julkaistaan HEROn nettisivuilla.

Missä Lukukummi julkistetaan?

HEROn vuoden 2024 Lukukummin julkistus tapahtui Educa-messuilla perjantaina 26.1.2024 klo 12.00 – 12.30, messujen Tulevaisuuden luokkahuone -ohjelmalavalla.

Mitä Lukukummi tekee 2023?

HEROn Lukukummin kanssa sovitaan vuoden tehtävät ja niistä ilmoitetaan erikseen. HEROn Lukukummi osallistuu ainakin yhteen HEROn järjestämään tapahtumaan, joka voi olla live-tapahtuma, virtuaalitapahtuma tai hybriditapahtuma.

 

Lisätiedot:

Toiminnanjohtaja Suvi-Päivikki Hiipakka

suvi.hiipakka@lukihero.fi

Helsingin seudun erilaiset oppijat ry (HERO)

 

Muutokset mahdollisia.