Lukukummi

HERO julkisti Educa 2023 -messuilla vuoden 2023 Lukukummin, joka on psykologi, psykoterapeutti ja tietokirjailija Katja Myllyviita. Hän otti tehtävän ilolla vastaan. Odotamme innolla yhteistyötä Katja Myllyviidan kanssa.

Kuvassa vasemmalla vuoden 2023 Lukukummi psykologi, psykoterapeutti ja tietokirjailija Katja Myllyviita, keskellä HEROn toiminnanjohtaja Suvi-Päivikki Hiipakka ja oikealla vuoden 2022 Lukukummi professori ja aivotutkija Minna Huotilainen.

Mikä on Lukukummi?

HEROn Lukukummi on kunnianimitys julkisuuden henkilölle, joka omalla innostavalla asenteellaan tai työllään edistää ja tukee lukemista.  HEROn Lukukummi toimii hyväntekeväisyyspohjalta kunniatehtävässään.

Kuka voi olla HEROn Lukukummi?

HEROn Lukukummi on joku julkisuudesta tuttu henkilö, joka on valittu tehtävään ehdotusten ja raadin valinnan perusteella. Vuoden 2022 Lukukummina toimii professori ja aivotutkija Minna Huotilainen. Vuoden 2020 Lukukummina toimi mediasta tuttu Kaj Kunnas.

Ketkä voivat ehdottaa Lukukummia?

HEROn jäsenet saavat mahdollisuuden ehdottaa sopivaa Lukukummia vuosittain.

Miten Lukukummi valitaan?

HEROn jäsenten ehdotusten pohjalta kootaan ehdokaslista. Mikäli ehdokkaita on liian vähän tai ehdokkaat eivät täytä HEROn raadin mielestä annettuja kriteereitä, toiminnanjohtaja täydentää ja kokoaa HEROn henkilökunnan kanssa ehdokaslistan.

Lukummin valitsee raati. Raati muodostuu toiminnanjohtajan koolle kutsumista työn ja aseman puolesta tehtävään sopivista henkilöistä. Raadin kokoonpano julkaistaan HEROn nettisivuilla.

Missä Lukukummi julkistetaan?

HEROn vuoden 2023 Lukukummin julkistus tapahtui Educa-messuilla lauantaina 28.1.2023 klo 13.45 – 14.15, messujen Open Lounge -ohjelmalavalla.

Mitä Lukukummi tekee 2023?

HEROn Lukukummin kanssa sovitaan vuoden tehtävät ja niistä ilmoitetaan erikseen. HEROn Lukukummi osallistuu ainakin yhteen HEROn järjestämään tapahtumaan, joka voi olla live-tapahtuma, virtuaalitapahtuma tai hybriditapahtuma.

Tietoa aikaisemmista Lukukummeista

HEROn vuoden 2022 Lukukummina toimii professori ja aivotutkija Minna Huotilainen. Vuoden 2020 Lukukummina toimi mediasta tuttu Kaj Kunnas.

Lukukummi 2022 Minna Huotilaisen valitsi raati, johon kuuluvat Dateron toiminnanjohtaja Sonja Haga-Erickson, kansanedustaja Paula Risikko, HEROn Lukukummi 2020 ja mediasta tuttu Kaj Kunnas, terveydenhuollon asiantuntija ja tietokirjailija Minna Eväsoja ja HEROn toiminnanjohtaja Suvi-Päivikki Hiipakka.

Lukukummin julkistamistilaisuus on katsottavissa kokonaisuudessaan tallenteena HEROn YouTube-kanavalla oheisesta linkistä: HEROn Lukukummi 2022 julkistamistilaisuus 

Tilaisuudessa keskusteltiin myös aiheesta Lukurauha. Lukeminen voi olla sinulle kehon turvapaikka ja tapa rauhoittua. Jotta lukemisesta tulee rauhoittumisen tapa, on sitä tehtävä paljon ja löydettävä itselle mieluisa tapa lukea.  Lisäksi tässä epävarmassa maailmantilanteessa on hyvä löytää tapoja, jotka edesauttavat stressin vähentymistä. Löydät videon tästä: Lukurauha – HEROn Lukukummi 2022 Minna Huotilainen 

Kuvassa Lukukummi 2022 professori ja aivotutkija Minna Huotilainen ja HEROn toiminnanjohtaja Suvi-Päivikki Hiipakka (oikealla)

 

 

 

Lisätiedot:

Toiminnanjohtaja Suvi-Päivikki Hiipakka

suvi.hiipakka@lukihero.fi

Helsingin seudun erilaiset oppijat ry (HERO)

 

Muutokset mahdollisia.