Neuvonta

Jos haluat kuunnella tekstin pitää sinun sallia evästeet, voit muuttaa hyväksyntääsi täältä.

Neuvonnan aukioloajat seuraavasti:

Neuvontapuhelin: 050 4060 580

 • tiistaisin  klo 15–17 (poikkeuksena arkipyhät)
 • Neuvontapuhelin palvelee 31.5. saakka, jonka jälkeen on kesätauko 1.6. – 31.7.2024
 • Neuvontapuhelin päivystää elokuusta alkaen tiistaisin ja torstaisin klo 8 – 9.

 

HEROn chat: voit jättää  viestin chatin ollessa suljettuna. Muistathan jättää chat-viestiisi yhteystietosi, niin vastaamme sinulle niin pian kuin mahdollista. Chatiin saapuneisiin viesteihin vastataan arkisin tiistaisin (poikkeuksena arkipyhät) toukokuun loppuun asti ja mahdollisuuksien mukaan myös muina arkipäivinä. Chat-viesteihin vastataan kesäkuussa muutaman arkipäivän viiveellä ja chat on kesätauolla 1. – 31.7.

 

Erilaisten oppijoiden liiton tietoa ja neuvontaa, lisätiedot www.eoliitto.fi

 • Myös valtakunnallinen, Erilaisten oppijoiden liitto tarjoaa neuvontaa ja ohjausta.
 • Löydät liiton sivuilta mm. päivitetyt tiedot neuvontapuhelimen aukioloajoista

 

Lukiseulat ja luki- ja matematiikkatestaus

HERO järjestää lukiseuloja sekä myös lukitestausta omarahoitteisena toimintana: Lukitestaus

Lue alta tarkemmin, mitä eroa on lukiseulalla ja lukitestaamisella.

Mitä eroa on lukiseulalla ja lukitestillä?

 • Lukiseula on seulontamenetelmä. Siitä saa suuntaa-antavan tiedon lukemisen ja kirjoittamisen taidoista. Lukiseula kartoittaa lukihäiriön mahdollisuutta, ja siitä saa suullisen palautteen, mutta siitä ei saa virallista lausuntoa.
 • HERO järjestää lukiseuloja, jotka toteutetaan etänä DigiLukiseuloina (tarvittaessa myös Herossa). Hinta 30 €.
 • Päivitämme seulojen aikataulut nettisivuillemme. Lisätiedot ja ilmoittautumiset

 

 • Lukitesti on yksilöllinen ja virallinen lukemisen- ja kirjoittamisen vaikeuden laajuutta kartoittava testi. Testi voi auttaa ymmärtämään omaa oppimista ja oppimisvaikeuksia. Testauksen jälkeen on mahdollista hakeutua lukiohjaukseen tai -kuntoutukseen.
 • HERO järjestää maksullisia lukitestejä nuorille ja aikuisille. Lue HEROn lukitesteistä lisää täältä: HEROn lukitestaus
 • Erilaisten oppijoiden liiton sivuilla on hyvä tietopaketti siitä, miten voit lähteä selvittämään onko sinulla lukivaikeus ja miten hakeutua esim. lukitestiin. Sivulta löytyy myös listaus valtakunnallisesti lukitestejä tekevistä henkilöistä hintatietoineen: Luki- ja matematiikkatestaus 

 

HEROn toimintaan liittyvät asiat

HEROn henkilökunta vastaa sinulle eri toiminnoittain liittyviin kysymyksiin. Mikäli et tiedä, kenelle asiasi kuuluu, voit jättää kysymyksesi joko Chat-palvelumme kautta tai yleiseen sähköpostiin hero@lukihero.fi

Suosittelemme yhteydenottoa sähköpostitse, puhelimitse vastaamme arkisin vaihtelevien työaikojen puitteissa.

 

Kurssit, koulutukset, yleisötilaisuudet, tilavuokraus

 • Koulutuskoordinaattori Minna Eväsoja, minna.evasoja@lukihero.fi

 

Harrasteryhmät, vapaaehtois- ja vertaistoiminta, HERO-esittelyt

 

Nuorten toiminta: KITE-kurssi, Kiinni Arkeen -kurssi, Vanu-kurssit, nuorten VERTSUT

 

Jäsenasiat, työharjoittelupaikat / opinnäytetyöt, yhteistyöehdotukset ja/tai muut asiat

 • Järjestökoordinaattori, projektisuunnittelija Marika Sipilä, marika.sipila@lukihero.fi / puh. 050 5276 977 (tavoitettavissa ma-to)

 

Koko HEROn toiminta ja hallitustyöskentely

 

Muutokset mahdollisia, päivitämme tiedot muutoksista nettisivuillemme.

 

 

Tietoa..

Oppimisvaikeuksiselle

Jos sinulla on oppimisvaikeus tai epäilet itselläsi oppimisvaikeutta, saat meiltä lukineuvontaa sekä ohjausta – puhelimitse tai sopimalla tapaamisen. Halutessasi voit osallistua myös vertaisryhmiin.

Jos epäilet itselläsi oppimisvaikeutta, voit osallistua lukiseulaan (hinta 30 €)  tai yksilölliseen lukitestiin (maksullinen)

Ohjausta opiskeluun ja oppimiseen saat seuraavista palveluistamme:

Lukineuvontaa kirjastoissa

Oppimiskahvila

Oppimisen olohuone

Oppimiseen liittyvät yleisötilaisuutemme ovat pääosin maksuttomia ja kaikille avoimia.

Tarjolla on myös erilaisia kursseja, jotka on suunnattu vähintään 15-vuotiaille henkilöille, joilla on lukivaikeus tai muita oppimisen haasteita. Ryhmät etenevät rauhallisesti ja ryhmäkoko on pieni. Kurssit järjestetään yhteistyössä Opintokeskus Siviksen tai Helsingin työväenopiston kanssa.

Oppimistaitoryhmät sekä KITE-kurssi on suunnattu 15-29-vuotiaille nuorille, joilla on oppimisen vaikeuksia tai haasteita sosiaalisessa vuorovaikutuksessa.

Oppimisvaikeuksisen lähimmäiselle

Lähimmäiselle

Jos läheiselläsi tai perheenjäsenelläsi on oppimisvaikeuksia tai epäilet olevan oppimisvaikeuksia, ota yhteyttä neuvontaamme, mikäli et löydä sivuiltamme esimerkiksi sopivia toimintoja tilanteeseenne. HERO  järjestää esim.

 •  koulutuksia ja maksuttomia yleisötilaisuuksia
 •  kursseja ja harrastetoimintaa oppimisvaikeuksisille
 •  vertaistoimintaa
 •  lukiseuloja ja lukitestausta
 •  nuorten toimintaa

Ammattilaiselle

 

 •  Oppimiseen liittyvät yleisötilaisuutemme ovat pääosin maksuttomia ja kaikille avoimia. Ammattilaisille suunnatuista koulutuksista löydät tarkemmat tiedot nettisivuiltamme.
 • Palveluneuvonta oppilaitoksissa ja työpaikoilla. HERO järjestää maksutonta palveluneuvontaa pääkaupunkiseudulla erilaisten oppijoiden tukemiseksi työpaikoilla ja oppilaitoksissa. Palveluneuvonnan muoto voi olla jokin seuraavista vaihtoehdoista:
  • lyhyt tietoisku oppimisvaikeuksista (kesto 30-45 min)
  • keskustelu pienellä porukalla, jolloin voimme miettiä yhdessä, millä tavoilla työ tai opiskelu voidaan tehdä sujuvammaksi. Keskustelu voi olla suunnattu esim. henkilöstöhallinnolle ja- tai yksikön johdolle/esihenkilöille.
  • Palveluneuvontaa paikan päällä: työyhteisöllenne sovittu aika esim. oman yhteisönne kahviossa tai neuvottelutilassa. Oppimiskahvila/lukineuvonta on matalan kynnyksen kohtaamispaikka, johon kuka tahansa voi tulla kysymään neuvoja. Yhteisö markkinoi palveluneuvonnan itse omalle henkilökunnalleen/yhteisölleen.
 • Yhteisöillä, esim. kouluilla on mahdollisuus liittyä HEROn yhteisöjäseneksi, jolloin voitte hyödyntää koulutuksellisia etuja kouluyhteisöllenne.