Oulun yliopisto etsii osallistujia tutkimukseen: Erityisopetus koettuna

Uutinen

Jos haluat kuunnella tekstin pitää sinun sallia evästeet, voit muuttaa hyväksyntääsi täältä.

Hei,

Teen Oulun yliopiston Kasvatustieteen tiedekunnassa tutkimusta, jonka nimi on ERITYISOPETUS KOETTUNA – Lasten ja nuorten kokemuksia erityisopetuksesta.

Jos olet täysi-ikäinen ja ollut vähintään vuoden tai pidempään erityisopetuksessa, toivon Sinun vastaavan kyselyyn, joka löytyy alla olevan linkin takaa. Kyselyn linkki: Erityisopetus koettuna

Lisäksi haluaisin haastatella Sinua, jos mahdollista. Haastattelussa kysytään muun muassa:

Millaista erityisopetus on ollut? Oletko pitänyt siitä? Oletko oppinut siinä? Miksi olet erityisopetuksessa omasta mielestäsi? Miten kehittäisit/ muuttaisit erityisopetusta?

Henkilöllisyytesi on turvassa, emme kysy mitään henkilötietoa, vain etunimen, iän ja opiskelijoilta luokka-asteen tai oppilaitoksen (erityisammattikoulu, ammattikoulu, ammattikorkeakoulu jne.). Myöhemmin kirjoitettavasta julkaisusta ketään ei voi tunnistaa.

Haastattelu tehdään rauhallisissa tiloissa (sovitaan paikka erikseen) tai etänä ja se nauhoitetaan äänitallenteena. Tarvitsemme myös huoltajasi suostumuksen, jos olet alaikäinen.

Tutkimusta johtaa Oulun yliopistossa professori Marjatta Takala ja mukana ovat myös KT Marjut Kokko, väitöskirjatutkija Ninnu Kotilainen sekä muutama gradun tekijä.

Tutkimuksen tietosuojailmoitus löytyy: Tietosuojailmoitus

Lähetä minulle mailia marjatta.takala@oulu.fi, jos sinua saa haastatella. Laita otsikoksi Haastattelu ok. Vastaan Sinulle ja sovitaan aika ja paikka (lähi- tai etähaastattelu). Voit myös tulla haastatteluun muutaman erityisopetuksessa olleen kaverisi kanssa, jos se tuntuu mukavammalta (korkeintaan 2 kaveria).

Odotan yhteydenottoasi!

t. Marjatta Takala

Oulun yliopisto