HEROn jäsen – vaikuta toimintaamme! Anna palautetta ja ehdota Lukukummia vuodelle 2024!

Uutinen

Jos haluat kuunnella tekstin pitää sinun sallia evästeet, voit muuttaa hyväksyntääsi täältä.

HEROn jäsenillä on tilaisuus vaikuttaa ja ehdottaa sopivaa Lukukummia vuodelle 2024!

Mikä on Lukukummi?

HEROn Lukukummi on kunnianimitys julkisuuden henkilölle, joka omalla innostavalla asenteellaan tai työllään edistää ja tukee lukemista.  HEROn Lukukummi toimii hyväntekeväisyyspohjalta kunniatehtävässään. Lue lisää: HEROn Lukukummi

Ketkä voivat ehdottaa Lukukummia?

HEROn jäsenet saavat mahdollisuuden vaikuttaa toimintaamme ja voivat ehdottaa sopivaa Lukukummia 31.10.2023 asti.  Lukukummin ehdotuksen voi jättää

  • Sähköpostitse saamaasi Jäsenkyselyyn.  Jäsenkysely lähetetään automaattisesti niille, kenen sähköpostiosoite löytyy jäsenrekisteristämme.
  • Mikäli et ole saanut Jäsenkyselyä sähköpostiisi, voit olla yhteydessä järjestökoordinaattori Marika Sipilään: marika.sipila@lukihero.fi tai puhelimitse ma-ke (klo 10-15) 050 5276 977 (ei-tavoitettavissa puhelimitse viikolla 42, 16.-22.10.).

 

Jäsenkyselyyn osallistuneiden kesken arvotaan yksi (1) pari HERO-villasukkia! HERO-villasukat valmistetaan käsityönä. Arvontasäännöt: Jäsenkysely, palaute ja ehdotukset Lukukummiksi 2024

Miten Lukukummi valitaan?

HEROn jäsenten ehdotusten pohjalta kootaan ehdokaslista. Mikäli ehdokkaita on liian vähän tai ehdokkaat eivät täytä HEROn raadin mielestä annettuja kriteereitä, toiminnanjohtaja täydentää ja kokoaa HEROn henkilökunnan kanssa ehdokaslistan.

Lukummin valitsee raati. Raati muodostuu toiminnanjohtajan koolle kutsumista työn ja aseman puolesta tehtävään sopivista henkilöistä. Raadin kokoonpano julkaistaan HEROn nettisivuilla. Raati päättää Lukukummin valinnasta viimeistään tammikuun 2024 aikana.

Missä Lukukummi julkistetaan?

HEROn Lukukummin julkistus tapahtuu Educa-messuilla perjantaina 26.1.2024 klo 12.00 messujen Tulevaisuuden luokkahuone -ohjelmalavalla.  Lukukummin valinnasta tiedotetaan myös kaikissa HEROn omissa kanavissa.

Mitä Lukukummi tekee 2024?

HEROn Lukukummin kanssa sovitaan vuoden tehtävät ja niistä ilmoitetaan erikseen. HEROn Lukukummi osallistuu ainakin yhteen HEROn järjestämään tapahtumaan, joka voi olla live-tapahtuma, virtuaalitapahtuma tai hybriditapahtuma.

Tietoa aikaisemmista Lukukummeista

HEROn vuoden 2023 Lukukummina toimii psykologi, psykoterapeutti ja tietokirjailija Katja Myllyviita. 

HEROn vuoden 2022 Lukukummina toimi professori ja aivotutkija Minna Huotilainen. Vuoden 2020 Lukukummina toimi mediasta tuttu Kaj Kunnas.

Lukukummi 2023 Katja Myllyviidan valitsi raati, johon kuuluvat Dateron toiminnanjohtaja Sonja Haga-Erickson, kansanedustaja Paula Risikko, HEROn Lukukummi 2020 ja mediasta tuttu Kaj Kunnas, terveydenhuollon asiantuntija ja tietokirjailija Minna Eväsoja ja HEROn toiminnanjohtaja Suvi-Päivikki Hiipakka.