Professori ja aivotutkija Minna Huotilainen valittiin HEROn vuoden 2022 Lukukummiksi – ”Aivojen näkökulmasta lukeminen ei ole luonnollista.”

Uutinen

Jos haluat kuunnella tekstin pitää sinun sallia evästeet, voit muuttaa hyväksyntääsi täältä.

Helsingin seudun erilaiset oppijat ry (HERO) valitsee vuosittain Lukukummiksi julkisuuden henkilön, joka omalla innostavalla asenteellaan tai työllään edistää ja tukee lukemista. HERO on oppimisvaikeuksisten henkilöiden paikallinen etujärjestö, joka toimii pääkaupunkiseudulla. Yhdessä tehtävään valitun Lukukummin kanssa edistetään erilaisten oppijoiden lukutaitoa ja kannustetaan ihmisiä lukemaan.

HEROn vuoden 2022 Lukukummiksi valittiin professori ja aivotutkija Minna Huotilainen.

Lukukummin valitsi raati, johon kuuluvat Dateron toiminnanjohtaja Sonja Haga-Erickson, kansanedustaja Paula Risikko, HEROn Lukukummi 2020 ja mediasta tuttu Kaj Kunnas, terveydenhuollon asiantuntija ja tietokirjailija Minna Eväsoja ja HEROn toiminnanjohtaja Suvi-Päivikki Hiipakka.

Minna Huotilainen valittiin yksimielisesti HEROn Lukukummiksi. Raatilaisten perusteluissa korostui mm. Minna Huotilaisen asiantuntijuus, ja esimerkiksi Paula Risikko totesi, että Minna Huotilainen tuo hyvin esiin faktoja. Hän perustelee miksi ja mitä tapahtuu silloin, kun oppiminen ei ole helppoa. Hän tuo toivoa, miten oppimista voidaan edistää. Kaj Kunnas kiteytti perustelunsa seuraavasti: ”Hän on kouluttava, kiinnostava, kannustava, kekseliäs ja karismaattinen.”

Minna Huotilainen otti Lukukummin kunniatehtävän ilolla vastaan. ”On ihanaa olla HEROn Lukukummi. Asia on tosi tärkeä. Olen itse lukemisen ja kirjoittamisen suuri ystävä”, hän totesi. Oppiminen on lähellä hänen sydäntään työn kautta, mutta erilainen oppiminen kiinnostaa häntä erityisesti aivotutkijana. Lukukummina hän haluaa olla mukana levittämässä lukemisen ilosanomaa. Minna Huotilaisen mielestä lukemisen käyttäminen oppimisen lisäksi myös rentoutumisen menetelmänä ja uusien maailmojen avaajana on tärkeä näkökulma.

Lukukummin julkistamistilaisuudessa Minna Huotilainen avasi oppimisen näkökulmaa Lukeminen ja aivot -puheenvuorollaan, jossa hän totesi, että aivojen näkökulmasta lukeminen ei ole luonnollista, vaan ihmisen keksimä idea.

Kansanedustaja Paula Risikko toi tilaisuuteen eduskunnan terveiset oppisvaikeusasioihin liittyen. Lisäksi tapahtumassa kuultiin raadin antoisaa keskustelua tärkeästä aiheesta.

”HERO on saanut Lukukummikseen arvostetun asiantuntijan, jonka kanssa tulemme järjestämään vuoden aikana lisää mielenkiintoisia lukemiseen liittyviä tapahtumia”, toteaa toiminnanjohtaja Suvi-Päivikki Hiipakka.

Lukukummin julkistamistilaisuus on katsottavissa kokonaisuudessaan tallenteena HEROn YouTube-kanavalla oheisesta linkistä: HEROn Lukukummi 2022 julkistamistilaisuus 

 

 

HEROn Lukukummi 2022 professori ja aivotutkija Minna Huotilainen ja HEROn toiminnanjohtaja Suvi-Päivikki Hiipakka (oikealla)

Lisätiedot: Toiminnanjohtaja Suvi-Päivikki Hiipakka, Helsingin seudun erilaiset oppijat ry (HERO), Puh. 0400 606 955, suvi.hiipakka@lukihero.fi

Helsingin seudun erilaiset oppijat ry (HERO) on oppimisvaikeuksisten henkilöiden paikallinen etujärjestö, jonka toiminta-aluetta on pääkaupunkiseutu. Tiedotamme, koulutamme ja järjestämme toimintaa ja tapahtumia oppimisvaikeuksiin ja erilaiseen oppimiseen liittyvien teemojen ympäriltä. www.lukihero.fi