Tietoa HEROn jäsenyydestä – kysymyksiä ja vastauksia!

Uutinen

Jos haluat kuunnella tekstin pitää sinun sallia evästeet, voit muuttaa hyväksyntääsi täältä.

Kysymyksiä ja vastauksia

Mitä HEROn jäsenyys tarkoittaa, olenko esimerkiksi uutiskirjeen tilajana jäsen?

HEROn jäsenyys on henkilökohtainen ja jäseneksi tulee liittyä henkilökohtaisesti. Uutiskirjeen tilaajana voi olla myös ilman HEROn jäsenyyttä eli uutiskirjeen saaminen ei tarkoita, että olet jäsen. Mikäli jäsenyytesi on tällä hetkellä voimassa,  tulet saamaan helmikuussa 2023 jäsenyyttäsi koskevan laskun joko sähköpostitse Membook-järjestelmästä, verkkolaskulla tai postitse.

Kuka voi liittyä jäseneksi?

Jäseneksi voi ilmoittautua yli 15-vuotias henkilö. Jäsenyys on henkilökohtainen, mutta jäsenlaskun maksaja voi olla eri henkilö (esim. yli 15-vuotiaan jäsenen jäsenmaksun maksajana voi toimia huoltaja).

Herolla on sekä henkilö- että yhteisöjäseniä ja kuka tahansa voi liittyä HEROn jäseneksi: erilaiset oppijat; vanhemmat ja muut läheiset; kaikki ammattilaiset, jotka toimivat erilaisten oppijoiden kanssa; yhdistykset, oppilaitokset, yritykset.

 

Voiko työpaikka , yhdistys tai  yritys liittyä jäseneksi ja mitä se tarkoittaa?

HEROlla voi olla myös yhteisöjäseniä eli yhdistyksiä, oppilaitoksia, yrityksiä jne. Yhteisöjäsenenä voi olla pelkästään tukemassa HEROn toimintaa, jolloin kannatusjäsenmaksu on 50€/kalenterivuosi tai yhteisö voi liittyä yhteisöjäseneksi, jolloin saa omalle yhteisölleen myös koulutuksellisia etuja. Lue tästä kattava kooste, mitä kaikkea HEROlla on tarjota yhteisöille: HEROn palvelut yhteisöille

Miten voin tarkistaa olenko jäsen?

  • Ottamalla yhteyttä järjestökoordinaattori Marika Sipilään. Löydät yhteystiedot tämän artikkelin lopusta.

Mihin HERO käyttää jäsentuottoja?

Liittymällä HEROn jäseneksi tuet yhdistyksemme toimintaa oppimisvaikeuksisten hyväksi. Jäsentuotoilla rahoitamme perustoimintaamme, järjestämme maksuttomia yleisötilaisuuksia ja tarjoamme jäsenille lukiseuloja jäsenetuhintaan 15 € (hinta ei-jäsenille 30 €). 

Mitä etuja jäsenyydestä on jäsenelle?

Jäsenenä tuet toimintaamme oppimisvaikeuksisten hyväksi, mutta saat itsellesi myös etuja. HERO tarjoaa jäsenille Digilukiseulan etuhintaan 15 €  (hinta ei-jäsenille 30 €) sekä hintaetuja joistakin maksullisista omista toiminnoistaan.  Lisäksi mm. ulkopuolisena jäsenetuna ostosetu Ellinkauppa.fi. Tarkista kaikki voimassa olevat jäsenedut ja ehdot tästä linkistä: HERO jäsenedut 2023

Miten jäsenenä voi vaikuttaa HEROn toimintaan?

HEROn jäsenenä pääset vaikuttamaan HEROn toimintaan:

  • osallistumalla Vuosikokoukseen. Seuraava vuosikokous järjestetään to 29.4.23. Lisätietoja tulossa myöhemmin. 
  • HEROn jäsenet pääsevät vaikuttamaan antamalla ehdotuksia HEROn Lukukummiksi. Vuoden 2022 Lukukummiksi valittiin  professori ja aivotutkija Minna Huotilainen. Seuraava Lukukummi vuodelle 2023 julkistetaan Educa-messuilla la 28.1.2023. Lisätietoja: HEROn Lukukummi
  • Jäsenenä voit aina antaa vapaasti palautetta ja kehittämistoiveita toiminnasta suoraan jäsenasioista vastaavalle järjestökoordinaattori Marika Sipilälle (yhteystiedot tämän artikkelin lopussa). Lisäksi jäsenille tehdään vuosittain jäsentyytyväisyyskysely vuoden lopussa. 

Mitä jäsenyys maksaa?

HEROn jäsenmaksun vahvistaa HEROn vuosikokous ja vuoden 2023 jäsenmaksut ovat:

  • 15€ henkilöjäsen eturyhmä: opiskelija, työtön, eläkeläinen
  • 25€ henkilöjäsen muut
  • 50€ kannatusjäsen – kannatusjäsenenä tuet toimintaamme ilman etuja
  • jäsenyys yhteisöille: 300€/1000€ – huomaa, että yhteisöille jäsenedut sisältävät koulutuksellisia etuja!

Miten toimin, jos olen oikeutettu jäsenmaksun eturyhmään tai en ole enää opiskelija?

HEROn henkilöjäsenten edullisempi hinta (15€) on tarkoitettu opiskelijoille, työttömille ja eläkeläisille. Etuun oikeuttava todistus on esitettävä pyydettäessä. Mikäli olet saanut laskun (henkilöjäsen 25€) ja oletkin esimerkiksi jäänyt eläkkeelle, voit maksaa saamallasi laskulla edullisemman eli 15€ jäsenmaksun. Mikäli taas olet vuonna 2022 ollut esimerkiksi opiskelija ja siirtynyt työelämään 2023, ota yhteyttä järjestökoordinaattori Marika Sipilään, niin päivitämme muuttuneet tietosi jäsenrekisteriin ja saat ohjeet laskun maksun osalta.

Onko jäsenyys kertaluontoinen vai maksetaanko jäsenmaksu joka vuosi? Kuinka jäsenyys perutaan?

Jäsenmaksu laskutetaan vuosittain hallituksen määrittelemän vuosimaksun mukaisesti ja se laskutetaan kalenterivuosittain. Kalenterivuosi tarkoittaa vuotta 2023, eikä esimerkiksi vuotta eteenpäin  liittymisajankohdasta. Jäsenyys tulee perua henkilökohtaisesti kirjallisena: sähköpostitse tai postitse. Löydät järjestökoordinaattori Marika Sipilän yhteystiedot tämän artikkelin lopusta. Jäsenmaksun maksamatta jättäminen ei ole peruutus ja saatuasi jäsenlaskun, peruutus tulee voimaan seuraavaa jäsenvuotta koskien mikäli et ole tehnyt ajoissa peruutustasi.

Miten jäseneksi liitytään?

  • Jäseneksi liitytään täyttämällä jäseneksi liittymislomake sähköisesti Membook-järjestelmässä. Löydät liittymislomakkeen tästä: HEROn jäseneksi liittyminen
  • Mikäli lomakkeen täyttäminen ei ole sinulle mahdollista, ota yhteyttä joko sähköpostitse tai puhelimitse järjestökoordinaattori Marika Sipilään. Löydät yhteystiedot alta.

Yhteyshenkilö jäsenasioissa: Järjestökoordinaattori Marika Sipilä